Hrană

Hrană

Food PROJECT

Proiectul de distribuire a hrănii. Am înțeles repede că Isus a hrănit mulțimile înfometate și că nu poți predica unor oameni care n-au mâncat de câteva zile. Astfel, investim cu pasiune în acest proiect.

Proiectul are trei capitole: hrană pentru boșimani, hrană pentru elevi și hrană pentru copii orfani. La primul capitol, oferim alimente celor din tribul San în perioada iernii (de la sfârșitul lunii aprilie), când oamenilor le este greu să procure mâncare.  La al doilea capitol, oferim două mese pe zi elevilor școlii; iar la al treilea capitol oferim hrană și alte lucruri necesare pentru 20 de orfani lipsiți de sprijin.

Am încercat să facem ca acest proiect să ofere autonomie alimentară prin amenajarea de grădini. De un ajutor neprețuit sunt și containerele cu hrană neperisabilă sosite prin contribuțiile celor ce pun umărul la lucrare. Având în vedere cele 8-9 luni de secetă, resursele trebuie gestionate cu cumpătare.

Asistență medicală

Asistență medicală

Medical Assistance PROJECT

Proiectul de asistență medicală este un proiect care necesită implicarea specialiștilor, specialiști pentru care deocamdată ne rugăm. Cabinetul medical care funcționează pe lângă școală și are rolul de a oferi primul ajutor. În ultima perioadă, clădirea clinicii este folosită ca sală de nașteri pentru ca mamele să poată evita condițiile insalubre.

Avem instrumentar stomatologic, însă nu avem stomatolog. Nevoia de medici, asistenți sau farmaciști ce pot fi acreditați este stringentă. Vă provocăm și pe dumneavoastră să vă rugați pentru acest proiect.

Asistență medicală

Pătură

Blanket PROJECT

Proiectul de distribuire de pături și plapume se derulează deoarece zona în care slujim este una deșertică, iar diferențele de temperatură dintre zi și noapte sunt foarte mari, mai ales în perioada de iarnă.

Oferim pături, plapume, perne, saci de dormit, inclusiv școlilor și spitalelor din zonele apropiate.

Asistență medicală

Casă

House PROJECT

În Kalahari, cei mai mulți boșimani trăiesc în colibe tradiționale. De-a lungul anilor, în zonele în care suntem, am construit case constant deoarece există mulți oameni care trebuie ajutați. Costul unei case din cărămidă, cu ciment, este foarte ridicat și ajunge la aproximativ 2000 de euro.

Începând cu anul 2020 am început construcția de case tradiționale, în stil boșiman. Este un proiect care are rezultate foarte bune în toate satele în care ne-am implicat, iar o casă costă aproximativ 350 de euro. Misiunea sprijinește localnicii cu unelte și mâncare.

Apă

Apă

Water PROJECT

Proiectul facilitării accesului la o sursă de apă potabilă este indispensabil în deșert. Kalahari este renumit pentru lipsa de apă și supraviețuirea oamenilor aici este o provocare, a unui popor cu atât mai mult și aproape că este o minune. Proiectul mostru presupune construirea infrastructurii de stocare și transport a apei în deșert.

Astfel, construim vase de colectare a apei de aproximativ 10.000 de litri, iar apoi prin sisteme de distribuție (furtunuri și vase de expansiune) apa este folosită pentru asigurarea existenței și irigarea grădinilor. 

Proiectul implică resurse semnificative, însă este unul foarte important. Avem nevoie de oameni cu cunoștințe și abilități tehnice, îndemânatici și buni meseriași.